Köpvillkor

  • Fri Frakt på order över 598kr
  • Öppet köp i 30 dagar
  • Leveranstid 1-5 vardagar
  • Ingen faktura eller andra avgifter tillkommer
  • Ingen ånger- eller returrätt på reavaror 


Fraktkostnad & Leverans
FRI FRAKT på order över 598kr
All vår leverans sker via Bring Service Point.
Samtliga våra leveranser får ett spårbart kollinummer för säker och snabb hantering.

Bank/kreditkort
Vi accepterar Visa, Maestro, Amex och MasterCard. Alla transaktioner skickas krypterat via SSL (Secure Sockets Layer) och är helt säkra. För maximal säkerhet använder vi även 3DSecure. Kortköp är avgiftsfritt.

Klarna Pay Later, Klarna Pay Now & Klarna Slice It
När Kunden väljer Klarna Pay Later, Klarna Pay now eller Klarna Slicce It, se aktuella villkor på https://www.klarna.com/se/villkor/.

Försäljning till minderåriga
Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa från oss.

Kostnadseffektiva & snabba leveranser
Enkla & säkra leveranser till över 4000 olika utlämningsställen. Vi strävar efter att ni ska erhålla era produkter *inom 1-5 arbetsdagar.  Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 6 arbetsdagar ber vi dig att kontakta oss!

Fraktkostnader
FRI FRAKT vid ordervärde över 598kr annars kostar frakten 50kr. Vid retur tillkommer en fraktkostnad på 50kr om bifogad retursedel används.

Returrätt/Ångerrätt
Returrätt gäller inom 30 dagar från det kunden mottagit varan.
För att returen ska godkännas fullt ut måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrad skick. Varan ska förpackas i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör, lappar/tags, mm. Varor som ej är i väsentligt oförändrat skick kommer att återbetalas efter avdrag som sätts upp individuellt beroende på skick som varan är när den kommer i retur. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalförpackningen i ett annat emballage. Brand-Island ansvarar inte för förlust eller eventuella skador som uppkommer under transport till oss. Vi rekommenderar att du returnerar varan tillsammans med följesedel eller kopia på denna, för att underlätta returhanteringen.

Fria byten! (använd den medföljande returetiketten). Vid retur debiteras kunden på 50kr om bifogad retursedel används.

Alla returförsändelser ska gå direkt till oss, vi har ingen möjlighet att hämta ut hos ombud. Vid byte av kläder så bör varan vara förpackad i original påsen, alla lappar/tags ska sitta kvar och plagget viks och placeras i originalförpackningen.

Obs! Underkläder som har blivit uppackade kan av hygieniska skäl ej returneras. Ingen retur eller bytesrätt på reavaror. 

Reklamationer
Reklamationer anmäles till vår kundtjänst via E-post.
Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta kundservice så snart som möjligt, dock senast inom två veckor. Vi tar emot felanmälan och sänder dig instruktioner för retur. Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter tre år. Reklamationer ska ske inom två månader efter att felet upptäckts. Vid retur av reklamerad vara, skicka med en lapp där du skrivit vad som är fel på varan, för att vi enkelt och snabbt ska kunna ersätta er på bästa sätt.

Betalningsärenden
Frågor angående betalning (påminnelser, inkasso, delbetalning) hanteras och hänvisas till vår samarbetspartner Klarna AB. Webb: www.klarna.se Telefon: 08 120 120 10

Ändring av paketuppgifter
Det tillkommer en avgift vid ändring av paketuppgifter, detta gäller endast paket som redan är utskickade. Exempel: Byte av ombud för uthämtning, ändring av paketmottagare.
Kostnad för att ändra paketuppgifter på paket som redan är utskickade från vårt lager är 95:-

Transportskada
Skadat gods anmäles direkt vid uthämtande hos ombud samt till vår kundtjänst via E-post.

Outlösta paket
Paket som inte har hämtats ut inom 14 dagar återsänds tillbaka till Brand-Island.
Vi förbehåller oss rätten att debitera dig kostnaderna för returfrakt och expeditionskostnad:
0-1 kg = 290:-, 1-10 kg = 349:-, 10-20 kg = 490:- vid outlösta paket.
Om du ej har möjlighet att hämta ut ditt paket, har du möjlighet att förlänga liggetiden genom att kontakta oss på order[at]brand-island.com. Detta debiteras med 95 kr på grund av manuell hantering.
När vi mottagit ert outlösta paket kommer varorna krediteras i från köpet men avgiften ovan tillkommer.

Alla beställningar loggas och IP-nummer registreras för att förhindra att beställningar missbrukas.

Kundregister
Vid beställning fyller kunden i sina kunduppgifter. Genom detta godkänner kunden att uppgifterna registreras i vår kunddatabas. Brand-Island garanterar att alla uppgifter är konfidentiella och kommer ej att lämnas ut eller säljas på något sätt. Brand-Island följer personuppgiftslagen.

Allmänna Villkor
När du bekräftat köpet genom att sända iväg din order har du också godkänt våra Köpevillkor och därmed lagt en bindande order. Samtliga priser anges inklusive moms. För att handla hos Brand-Island måste kunden vara myndig eller ha förälders godkännande för att beställa. Denna kontroll görs ej av Brand-Island utan ansvar för att detta uppfylls ligger på kund och målsman. Kund som beställer till annan person och eller leveransadress är alltid juridiskt bindande. Alla produktbilder skall ses som illustrationer och kan ej heller garanteras återge exakt utseende och beskaffenhet.

Alla produkter som skickas till kund är Brand & Trade Scandinavia AB ägodel tills det att vi har erhållit full betalning. Vi förbehåller oss rätten att ändra produktfakta och priser utan förbehållning. Vi reserveras oss även för eventuella feltryck i produktfakta och prissättning. All missbruk av tjänsten och webbshopen polisanmäls. Vid samtliga beställningar loggas användarens IP-nummer.

Anmärkning mot orderbekräftelse skall göras via e-post inom 12 timmar från tidpunkten för sändningen av orderbekräftelsen till dig. Alla beställningar är bindande.

Produkter och vårt ansvar
I webbshopen saluförs endast högkvalitativa produkter vilka genomgått flertalet undersökningar och är därmed fullt kontrollerade av tillverkarna. Vi tar inget ansvar för produkterna utan hänvisar eventuella tvister till våra leverantörer det vill säga de företag som tillverkat produkten i fråga. Tillverkarna ansvarar för produkternas innehåll, innehållsförteckning samt dess anvisningar. Vidare rekommenderar vi alltid våra kunder att ta del av och följa vederbörlig tillverkares anvisningar och information innan användning av produkten.

Säkerhet
Brand-Island skyddar dina personuppgifter genom tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder. För att förhindra obehörig åtkomst och för riktigheten hos informationen använder vi oss av envägskryptering när känsliga uppgifter, såsom uppgifter om kreditkortsnummer, behandlas. Vår betalningspartner, Klarna, uppfyller säkerhetskraven PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), som är ett globalt samlingsbegrepp för obligatorisk datasäkerhetsstandard för hantering av kortinformation, framtagen av betalkortsbranschen - MasterCard, Visa och Amex. Standarden gäller för alla som handskas med betalningstransaktioner för betalkort och kreditkort. För åtkomst till ditt eget konto på Brand-Island krävs ett personligt lösenord. Du ansvarar för att bevara ditt lösenord så att inte någon obehörig kommer åt det. Om du delar dator med någon annan bör du alltid logga ut för att skydda din information i förhållande till andra användare av datorn.